Pesztós répaspagetti (gluténmentes, szénhidrátdiétás)
Hozzávalók 4 személyre:
- a pesztóhoz:
- 10 db bazsalikomlevél
- 3 dkg tökmag
- 3 dkg Donum Terrae szőlőmagolaj
- 2 dkg cukkini
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 csipet parmezán
- só
- a répaspagettihez:
- 30 dkg sárgarépa
- 2 marék pirított tökmag
- 1 marék olivabogyó
- 4 teáskanál Donum Terrae tökmagolaj
Elkészítés:
- A pesztóhoz a hozzávalókat aprítógépbe rakjuk, majd teljesen pépesre daráljuk.
- A spagettihez a répákat meghámozzuk, megmossuk, majd spirálozóval vagy julienne szeletelővel vékony csíkokra vágjuk.
- A répaspagettire kanalazzuk a pesztót, meghintjük pirított tökmaggal és olívabogyóval, végül meglocsoljuk tökmagolajjal.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.