Szezámkrémes brownie (gluténmentes)

szezamkremes-brownie-donum-terrae

Szezámkrémes brownie (gluténmentes)

Hozzávalók 20×20 cm-es tepsihez:

  • 15 dkg Donum Terrae szezámkrém (tahini)
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg kókuszkrém
  • 1/2 teáskanál almaecet
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma
  • 11 dkg kókuszvirágcukor vagy nádcukor
  • 1 dkg holland kakaópor
  • 1 dkg kókuszliszt
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • a tetejére:
    • 1 marék dió

Elkészítés:

  1. A tahinit összekeverjük a tojássárgájával, a kókuszkrémmel, az almaecettel és a vaníliaaromával.
  2. Egy másik edénybe kimérjük és elegyítjük a cukrot, a kakaóport, a kókuszlisztet és a szódabikarbónát.
  3. A tahinis keverékhez öntjük a száraz hozzávalókat, és csomómentesre dolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy tűzálló edénybe öntjük a masszát.
  5. A diót felaprítjuk, és a tészta tetejére szórjuk.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.