Szezámkrémes brownie (gluténmentes)
Hozzávalók 20×20 cm-es tepsihez:
- 15 dkg Donum Terrae szezámkrém (tahini)
- 2 tojássárgája
- 6 dkg kókuszkrém
- 1/2 teáskanál almaecet
- 1/2 teáskanál vaníliaaroma
- 11 dkg kókuszvirágcukor vagy nádcukor
- 1 dkg holland kakaópor
- 1 dkg kókuszliszt
- 2 csipet szódabikarbóna
- a tetejére:
- 1 marék dió
Elkészítés:
- A tahinit összekeverjük a tojássárgájával, a kókuszkrémmel, az almaecettel és a vaníliaaromával.
- Egy másik edénybe kimérjük és elegyítjük a cukrot, a kakaóport, a kókuszlisztet és a szódabikarbónát.
- A tahinis keverékhez öntjük a száraz hozzávalókat, és csomómentesre dolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy tűzálló edénybe öntjük a masszát.
- A diót felaprítjuk, és a tészta tetejére szórjuk.
- 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.