Tepsis palacsinta földimogyorókrémmel

tepsis-palacsinta-foldimogyorokremmel-donum-terrae

Tepsis palacsinta földimogyorókrémmel

Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:

  • 2 tojás
  • 4,5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,7 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a tetejére:

Elkészítés:

  1. Elektromos habverő segítségével habosra verjük a tojást a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  2. Egy tálban elvegyítjük egymással a lisztet, a sót és a sütőport, majd folyamatos keverés mellett a folyékony hozzávalókhoz adagoljuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, a tetejére kanalazzuk a földimogyorókrémet és a lekvárt, és egy fogpiszkáló segítségével márványosra keverjük.
  4. Előmelegített, 160 fokos, légkeveréses sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
  5. Felszeletelve, lekvárral együtt tálaljuk.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.