Törökmogyorókrémes fügés-szilvás pite
Hozzávalók egy 32 cm-es piteformához:
- a tésztához:
- 15 dkg hideg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál víz
- csipetnyi só
- a töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg Donum Terrae törökmogyorókrém
- 2 dkg darált erdei mogyoró
- 4 evőkanál szilvalekvár
- 4 friss füge
- 4 szem szilva
Elkészítés:
- A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
- Alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, belesimítjuk a piteformába, villával megszurkáljuk, majd előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 10 percig vakon sütjük.
- A töltelékhez habosra keverjük a vajat, a cukrot és a törökmogyorókrémet.
- Az elősütött tésztát megszórjuk darált mogyoróval, megkenjük szilvalekvárral, rásimítjuk a krémet, majd kirakjuk a tetejét a füge- és szilvaszeletekkel, és 25 perc alatt készre sütjük.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.