Törökmogyorókrémes fügés-szilvás pite

torokmogyorokremes-fuges-szilvas-pite-donum-terrae

Törökmogyorókrémes fügés-szilvás pite

Hozzávalók egy 32 cm-es piteformához:

  • a tésztához:
    • 15 dkg hideg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 tojás
    • 30 dkg liszt
    • 3 evőkanál víz
    • csipetnyi só
  • a töltelékhez:

Elkészítés:

  1. A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, belesimítjuk a piteformába, villával megszurkáljuk, majd előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 10 percig vakon sütjük.
  3. A töltelékhez habosra keverjük a vajat, a cukrot és a törökmogyorókrémet.
  4. Az elősütött tésztát megszórjuk darált mogyoróval, megkenjük szilvalekvárral, rásimítjuk a krémet, majd kirakjuk a tetejét a füge- és szilvaszeletekkel, és 25 perc alatt készre sütjük.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.