Ferrero (vegán, gluténmentes, cukormentes)
Hozzávalók:
- 15-18 dkg 80%-os csokoládé
- 1,5 dl lassú szénhidrátú tej (csillagtej)
- 2 teáskanál porkávé
- 2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 üveg Donum Terrae Földimogyorókrém
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- továbbá
- 18 szem egész török mogyoró
- a bevonathoz:
- 10 dkg darált török mogyoró
Elkészítés:
- A tejet az édesítőszerrel, a kávéval, a sóval és a vaníliával csípősre melegítjük.
- Belekeverjük az apróra tört csokoládét és hozzáadjuk a Földimogyorókrémet.
- Addig kavargatjuk, amíg csomómentes lesz.
- Teljesen kihűtjük.
- Ha szilárddá hűlt, kanállal diónyi adagokat szedünk belőle, közepébe 1-1 szem mogyorót teszünk, és gombóccá formáljuk.
- Darált mogyoróba hempergetjük és tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.