Mangós sajttortácska (gluténmentes)

mangos_sajttortacska_donum_terrae

Mangós sajttortácska (gluténmentes)

Hozzávalók 4-5 db-hoz:

  • az alaphoz:
    • 8 dkg puha datolya (mag nélkül)
    • 2 dkg Donum Terrae mandulakrém
    • 1 evőkanál kókuszolaj (felolvasztva)
    • 3 dkg kókuszreszelék
    • 1 dkg holland kakaópor
    • 5 dkg darált mandula

Elkészítés:

  1. A csokis alaphoz a datolyákat, a mandulakrémet, valamint a felolvasztott kókuszolajat egy konyhai késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a kakaóport és a darált mandulát, majd jól összedolgozzuk a datolyás krémmel.
  3. A krémből körülbelül 1-2 evőkanálnyi adagokat szilikonos muffinformák aljába kanalazunk, és elsimítjuk 2-3 milliméter vastagon.
  4. A megtöltött formákat a mélyhűtőbe rakjuk, amíg a mangós krémet elkészítjük.
  5. A mangós krémhez az összes hozzávalót egy magas falú edénybe vagy kancsóba rakjuk, és botmixerrel pürésítjük.
  6. A krémet a kakaós alapokra öntjük, feltöltve vele a muffinformákat, majd 3–4 órára visszarakjuk a mélyhűtőbe, hogy a tortácskákat ki tudjuk venni a formából.
  7. Ha a süti teljesen megdermedt, könnyedén „kipattinthatjuk” a szilikonformákból.
  8. Hagyjuk kicsit kiolvadni őket mielőtt tálaljuk, vagy tároljuk a hűtőben, ha később szeretnénk megenni őket.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.