Ferrero (vegán, gluténmentes, cukormentes)

ferrero_donum_terrae

Ferrero (vegán, gluténmentes, cukormentes)

Hozzávalók:

  • 15-18 dkg 80%-os csokoládé
  • 1,5 dl lassú szénhidrátú tej (csillagtej)
  • 2 teáskanál porkávé
  • 2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1 üveg Donum Terrae Földimogyorókrém
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • továbbá
    • 18 szem egész török mogyoró
  • a bevonathoz:
    • 10 dkg darált török mogyoró

Elkészítés:

  1. A tejet az édesítőszerrel, a kávéval, a sóval és a vaníliával csípősre melegítjük.
  2. Belekeverjük az apróra tört csokoládét és hozzáadjuk a Földimogyorókrémet.
  3. Addig kavargatjuk, amíg csomómentes lesz.
  4. Teljesen kihűtjük.
  5. Ha szilárddá hűlt, kanállal diónyi adagokat szedünk belőle, közepébe 1-1 szem mogyorót teszünk, és gombóccá formáljuk.
  6. Darált mogyoróba hempergetjük és tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.