A tél a sütőben sütés időszaka. Meleg is lesz tőle a lakásban és nem kell vele különösebben bíbelődni. Az ecet kiegyensúlyozza a karamellízalt zöldségek édességét… Köretnek, vagy zöldfűszeres joghurtos mártogatósnak filmnézéshez tökéletes.
Hozzávalók:
- 100ml Donum Terrae Almaecet
- 100ml olíva olaj
- 2 ek barnacukor
- só
- frissen őrölt bors
- 4 sárga cékla
- 4 répa
- 4 paszternák
- 1 lilahagyma
- kakukkfű
Elkészítés:
A zöldségeket vágjuk fel tetszés szerinti, de lehetőleg egyforma nagyságúra. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nagyobb tálban keverjük össze az olajat, az almaecetet és a cukrot. Adjuk hozzá a zöldségeket, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és forgassuk jól át. Helyezzük két tepsire a zöldségeket úgy, hogy ne fedjék egymást. rakjuk a sütőbe a két tepsit, és süssük a zöldségeket 35-40 percig, közben cseréljük meg a tepsiket, hogy mindkettőben egyenletesen süljenek a zöldségek.