Az utóbbi időben személy szerint “rá voltam állva” az egyre bonyolultabb recepektekre mint, a holland kardamomos tekercs vagy fehércsokis epres torta (tegyük hozzá, ez lehet csak nekem volt bonyolult 🤷🏻♀️), de most inkább a “back to basics”-re vágyom és böngészve a netet ezt a receptet találtam, úgyhogy meg is osztom veletek. 💁🏻♀️
Hozzávalók:
- 170 g Donum Terrae Mandulakrém
- 4 kiskanál méz
- 3 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 evőkanál fahéj
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 alma, felszeletelve
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd a formákat töltsük meg muffin papírral.
- Egy közepes tálban keverjük simára a mandulavajat, a mézét, a tojást, a vaníliát, a fahéjat és a szódabikarbónát. Majd a szeletelt alma 3/4-ét is keverjük hozzá.
- Osszuk szét a tésztánkat a muffin formákba és a tetejére szórjuk rá a maradék almát.
- 20-25 percig süssük, vagy amíg már a fogpiszkálót ragacs-mentesen bele nem tudjuk szúrni.
- Várjuk meg amíg kihűl, és élvezzük a muffinjainkat.
Az eredeti recept: sallysbakingaddiction.com