Almás fahéjas mandulakrémes muffin

Az utóbbi időben személy szerint “rá voltam állva” az egyre bonyolultabb recepektekre mint, a holland kardamomos tekercs vagy fehércsokis epres torta (tegyük hozzá, ez lehet csak nekem volt bonyolult 🤷🏻‍♀️), de most inkább a “back to basics”-re vágyom és böngészve a netet ezt a receptet találtam, úgyhogy meg is osztom veletek. 💁🏻‍♀️

Hozzávalók:

  • 170 g Donum Terrae Mandulakrém
  • 4 kiskanál méz
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 evőkanál fahéj
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 alma, felszeletelve

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd a formákat töltsük meg muffin papírral.
  2. Egy közepes tálban keverjük simára a mandulavajat, a mézét, a tojást, a vaníliát, a fahéjat és a szódabikarbónát. Majd a szeletelt alma 3/4-ét is keverjük hozzá.
  3. Osszuk szét a tésztánkat a muffin formákba és a tetejére szórjuk rá a maradék almát.
  4. 20-25 percig süssük, vagy amíg már a fogpiszkálót ragacs-mentesen bele nem tudjuk szúrni.
  5. Várjuk meg amíg kihűl, és élvezzük a muffinjainkat.

 

 

 

 

 

 

Az eredeti recept: sallysbakingaddiction.com