Céklás csokis süti

Hozzávalók:

ceklas-csokis-suti

  • 300g céklapüré ( a céklát hámozzuk meg, főzzük puhára és pürésítsük
    , ne ízesítsük!)
  • 4 nagy tojás
  • 3-4 ek méz
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 ek cukormentes kakaópor, plusz a szóráshoz
  • 1kk sütőpor
  • csipet só
  • 125g aprított mandula
  • 125g jó minőségű étcsokoládé
  • 4 ek Donum Terrae Szőlőmagolaj

Elkészítés:

Melegítsük a sütőt 180 fokra. béleljünk ki sütőpapírral egy 22cm átmérőjű tortaformát.

Egy nagyobb keverőtálban kézimixerrel keverjük össze a céklapürét, tojást, mézet, vaníliakivonatot, kakaót, sütőport és sót.

Gőzfürdő felett óvatosan olvasszuk fel a csokoládét és adjuk hozzá a szőlőmagolajat, majd keverjük a céklás keverékhez.

35-40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

amikor megsült, hagyjuk kicsit hülni, majd fordítsuk ki a sütőformából. Amikor teljesen kihült, szórjuk meg a tetejét egy kis kakaóval.

 

Forrás: Love Bake Nourish