Hozzávalók:
- 300g céklapüré ( a céklát hámozzuk meg, főzzük puhára és pürésítsük
, ne ízesítsük!) - 4 nagy tojás
- 3-4 ek méz
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 ek cukormentes kakaópor, plusz a szóráshoz
- 1kk sütőpor
- csipet só
- 125g aprított mandula
- 125g jó minőségű étcsokoládé
- 4 ek Donum Terrae Szőlőmagolaj
Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 180 fokra. béleljünk ki sütőpapírral egy 22cm átmérőjű tortaformát.
Egy nagyobb keverőtálban kézimixerrel keverjük össze a céklapürét, tojást, mézet, vaníliakivonatot, kakaót, sütőport és sót.
Gőzfürdő felett óvatosan olvasszuk fel a csokoládét és adjuk hozzá a szőlőmagolajat, majd keverjük a céklás keverékhez.
35-40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
amikor megsült, hagyjuk kicsit hülni, majd fordítsuk ki a sütőformából. Amikor teljesen kihült, szórjuk meg a tetejét egy kis kakaóval.
Forrás: Love Bake Nourish