Csokoládés-mogyorós chiapuding (gluténmentes)
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 dl kókuszkrém
- 2 evőkanál chiamag
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 1 evőkanál rizsszirup vagy édesítő
- 3 evőkanál csokiforgács
- a csokiöntethez:
- 2 csepp Almitas Stevia Fluid Nova
- 6 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál Donum Terra földimogyorókrém
- 60 ml kókuszkrém
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverjük a kókuszkrémet, a chiamagot, az útifűmaghéjat és a rizsszirupot.
- Legalább 1 órát állni hagyjuk, majd belekeverjük a csokiforgácsot, és a poharakban szétosztjuk a kókuszos krémet. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a csokiöntet.
- Egy tapadásmentes lábasban – kis lángon, gyakran kevergetve – összemelegítjük a kókuszvirágcukrot, a csokoládét, a kókuszolajat és a mogyoróvajat.
- Amikor már folyékony a massza, belekeverjük a kókuszkrémet is.
- A mogyorós csokiöntetet a pudingok tetejére kanalazzuk, és tálalásig hűtőben dermesztjük a desszertet.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.