Csokoládés-mogyorós chiapuding (gluténmentes)

csokolades_mogyoros_chiapuding-donum-terrae

Csokoládés-mogyorós chiapuding (gluténmentes)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 dl kókuszkrém
  • 2 evőkanál chiamag
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál rizsszirup vagy édesítő
  • 3 evőkanál csokiforgács
  • a csokiöntethez:
  • 2 csepp Almitas Stevia Fluid Nova
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál Donum Terra földimogyorókrém
  • 60 ml kókuszkrém

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük a kókuszkrémet, a chiamagot, az útifűmaghéjat és a rizsszirupot.
  2. Legalább 1 órát állni hagyjuk, majd belekeverjük a csokiforgácsot, és a poharakban szétosztjuk a kókuszos krémet. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a csokiöntet.
  3. Egy tapadásmentes lábasban – kis lángon, gyakran kevergetve – összemelegítjük a kókuszvirágcukrot, a csokoládét, a kókuszolajat és a mogyoróvajat.
  4. Amikor már folyékony a massza, belekeverjük a kókuszkrémet is.
  5. A mogyorós csokiöntetet a pudingok tetejére kanalazzuk, és tálalásig hűtőben dermesztjük a desszertet.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.