Curry-s Földimogyorókrém-leves

Hozzávalók:

   földimogyorókrémes curry leves

  • 2ek vaj
  • 1 kisebb hagyma apróra vágva
  • 3 szál angolzeller apróra vágva
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2ek liszt
  • 1kk piros paprika
  • 2ek curry por
  • 8dl csirke alaplé
  • 150g Donum Terrae Földimogyorókrém
  • 2dl tejszín

 

Elkészítés

Olvasszuk fel a vajat egy edényben, adjuk hozzá a hagymát és a zellerszárat, pároljuk 5 percig, madj adjuk hozzá a fokhagymát és együtt pároljuk tovább még 2 percig. Keverjük bele a lisztet, curry port és a paprikát- óvatosan, meg ne keseredjen!  Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, majd alacsony hőfokon / lángon 20 percig hagyjuk főni. Ezután keverjük bele a földimogyorókrémet és a tejszínt, 3-4 percig, folyamatos kevergetés mellett főzzük. Turmixgépben vagy botmixerrel krémesítsük.

Ez a gazdag, krémes pikáns leves garantáltan átmelenget őszi- téli estéken…