Hozzávalók:
- 1 és ¼ bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- 2/3 bögre Donum Terrae Mandulakrém
- ¾ bögre barnacukor plusz két teáskanál a végére
- ¼ bögre kókusztej vagy mandulatej (helyettesíthető joghurttal)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót egy tálban. Mixerrel keverjük ki a mandulakrémet a ¾ bögre barnacukorral. Keverjük bele a kókusztejet, gyömbért és a vaníliát. Vegyük lassú fokozatra a mixert és keverjük bele a lisztes keveréket,csak addig keverjük, amig éppen elkeveredik az egész. A tésztából csípjünk le dió nagyságú darabokat, azokból formázzunk dió nagyságú golyókat és egy villa segítégével kicsit nyomjuk őket laposra. Ki is nyújthatjuk a tésztát és forma segítségével akár szezonális alakúra szaggathatjuk, ha szeretnénk.
Melegítsük a sütőt 200 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírra helyezzük rá a tésztát és szórjuk meg a maradék barnacukorral. 10- 12 percig süssük, ha kész, hagyjuk két percig hülni a tepsiben, aztán tegyük át rácsra, amíg teljesen kihül.