Diós keksz (gluténmentes)

dios-keksz-donum-terrae

Diós keksz (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált dió
  • 12 dkg kókuszvirágcukor vagy nádcukor
  • 1 dkg kókuszliszt
  • 4 dkg tápiókaliszt
  • 1,5 dkg holland kakaópor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál Donum Terrae dióolaj
  • 15–20 szem dió apróra vágva
  • 5 dkg étcsoki apróra vágva

Elkészítés:

  1. Tálba kimérjük és összekeverjük a darált diót, a kókuszvirágcukrot, a kókuszlisztet, a tápiókalisztet, a holland kakaóport és a szódabikarbónát.
  2. Egy másik edényben a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a dióolajat, majd hozzáöntjük a lisztkeveréket is.
  3. Csomómentesre keverjük, majd az étcsokit is beleforgatjuk a tésztába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3 centiméter távolságra, evőkanálnyi halmokat rakunk, majd kicsit ellapítjuk őket.
  5. Tetejüket megszórjuk diódarabokkal.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 12 perc alatt kisütjük.
  7. A sütési idő nagyban függ a kekszek nagyságától.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.