Tökmagos-málnás tejberizs (gluténmentes, szénhidrátdiétás, cukormentes)

tokmagos-malnas-tejberizs-donum-terrae

Tökmagos-málnás tejberizs (gluténmentes, szénhidrátdiétás, cukormentes)

Hozzávalók:

  • 2 dl habtejszín
  • 6 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”
  • 10 dkg basmati rizs
  • 1 vaníliarúd
  • 1 csipet só
  • 1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • továbbá:
  • a tálaláshoz:
    • cukormentes málnalekvár
    • apróra vágott mandula

Elkészítés:

  1. A tejszínt és a csillagtejet elvegyítjük, beleszórjuk az átmosott rizst, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a vaníliahüvelyt és a sót.
  2. Közepes lángon felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg a rizs sűrű, nagyon puha és krémes nem lesz.
  3. Eltávolítjuk a vaníliahüvelyt, belekanalazzuk az édesítőszert, alaposan elkeverjük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a tökmagkrémet, lefedjük, és félretesszük.
  4. Kisebb tálkákba vagy poharakba adagoljuk, a tetejükre kanalazunk a málnalekvárból, és mandulával megszórva melegen vagy hidegen tálaljuk.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.