Csicseriborsós-tahinis saláta (gluténmentes, szénhidrát diétás)

Csicseriborsós-tahinis saláta

Hozzávalók

  • 4–6 kelkáposztalevél csíkokra vágva
  • 2 sárgarépa megpucolva, csíkokra vágva
  • 5 dkg pirított csicseriborsó

az öntethez:

  • 5 dkg Donum Terrae szezámkrém
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj kb.
  • 1/2 dl víz
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé

a tálaláshoz:

  • füstölt pirospaprika
  • (fekete) szezámmag

Elkészítés: A szezámkrémes üveget forró vízbe állítjuk, majd a krémet tálba öntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat, a vizet, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. Hozzákeverjük a köményt, a citromlevet, sót, és félretesszük.

A káposztát a répával mély tálba halmozzuk, meglocsoljuk a szósszal, rászórjuk a csicseriborsót. Füstölt pirospaprikával és szezámmaggal meghintve tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.