Földimogyoróálom túrójoghurt sorbet-val

Hozzávalók:süti


Tészta:

  • 4 tojássárgája
  • 100 g durvára őrölt földimogyoró
  • 70 g nádcukor

Krém:

  • 250 nl tejszín
  • 50 g nádcukor
  • 100 g keserű csoki
  • 2 ek Donum Terrae földimogyorókrém

Sorbet:

  • 250 ml víz
  • 220 g cukor
  • 2 citrom leve
  • 250 g túró vagy ricotta
  • 1 dl natúr joghurt

Elkészítés:

Tészta:

A sütőt 160 fokra előmelegítem. Gőz felett sűrűre keverjük a cukrot a tojássárgával, majd keverjük hozzá a földimogyorót.

A sütőpapírral bélelt tepsibe vékonyan rásimítjuk a tésztát és kb. 14 perc alatt megsütjük. A tetejére fordított tésztáról lehúzzuk a papírt, még melegen formára vágjuk és hagyjuk kihűlni.

Krém:

A tejszínt felforraljuk a cukorral és beleszórjuk a csokoládét. Elkeverjük, lehűtjuk majd habbá verjük és hozááaduk a mogyorókrémet.

Sorbet:

A vizet és a cukrot melegítsük 84 fokra majd hűtsük vissza 4 fokra, facsarjuk bele a citromok levét. Keverjük hozzá a túrót és a joghurtot, tegyük fagylaltgépbe – vagy ennek hiányában a fagyasztóba, és fél óránként jól keverjük át egy villával.

Tálalás:

Vékony szelet a krémes mogyorótésztából a tányérra fektetve. Egy szelet kifagyasztva majd ledarálva biztos és gusztusos alapja a túró sorbet-nak.