Földimogyorókrémes-csokis babka
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- 40 ml víz
- 40 ml tej
- 7 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
- 5 dkg csokipasztilla
Elkészítés:
- A vizet összekeverjük a tejjel, és feloldjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást és az olvasztott vajat.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral.
- Folyamatosan adagoljuk a nedves keverékhez, majd rugalmas, fényes tésztát dagasztunk.
- Letakarva duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk. Egy centi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk.
- Megkenjük a földimogyorókrémmel, megszórjuk a csokipasztillával.
- A hosszabbik oldalától feltekerjük.
- Éles késsel, határozott mozdulattal, hosszában kettévágjuk a feltekert tésztát.
- A tölteléket felfelé forgatjuk, és a két szárat szorosan összefonjuk.
- Sütőpapírral bélelt magas falú sütőformába tesszük.
- Letakarva ismét duplájára kelesztjük.
- 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.