Gluténmentes kókuszgolyó (szénhidrát diétás)

Gluténmentes kókuszgolyó (szénhidrát diétás)

Hozzávalók:

  • A tésztához:
    • 5 dkg kókuszfehérjepor
    • 10 dkg darált mandula
    • 4 dkg vaj
    • 2 tojás
    • 1,6 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
    • 4 dkg kókuszreszelék
    • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • A díszítéshez:
    • 5 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (80% kakaótartalmú)
    • 1 dkg vaj
    • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a masszából diónyi golyókat formázunk, és mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a kihűlt golyókat megcsurgatjuk vele, és meghintjük kókuszreszelékkel. A máz dermedése után tálaljuk.

Tipp: az egész desszertben a csokoládé szénhidráttartalmával kell számolni.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.