Gluténmentes kókuszgolyó (szénhidrát diétás)
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 5 dkg kókuszfehérjepor
- 10 dkg darált mandula
- 4 dkg vaj
- 2 tojás
- 1,6 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 4 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- A díszítéshez:
- 5 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (80% kakaótartalmú)
- 1 dkg vaj
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a masszából diónyi golyókat formázunk, és mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a kihűlt golyókat megcsurgatjuk vele, és meghintjük kókuszreszelékkel. A máz dermedése után tálaljuk.
Tipp: az egész desszertben a csokoládé szénhidráttartalmával kell számolni.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.