Gluténmentes kókuszos minikuglóf (szénhidrát diétás)

Kókuszos minikuglóf

Hozzávalók 12 db-hoz

  • a tésztához:
    • 12 dkg darált mandula
    • 6 dkg kókuszliszt
    • 3 dkg Donum Terrae kókuszfehérjepor
    • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • 2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
    • 4 tojás
    • 1,8 dl kókusztej
  • a díszítéshez:
    • 5 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (85% kakaótartalmú)
    • 1 evőkanál olaj
    • kókuszreszelék

Elkészítés: A tojást kikeverjük az édesítőszerrel, a vajjal, a kókusztejjel, majd beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. A tésztát a szilikon minikuglófformákba kanalazzuk, és 180 fokon kb. 45 percig sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és megkenjük vele a sütemények tetejét. Kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.