Gluténmentes szezámos trüffel (szénhidrát diétás)

Szezámos trüffel

Hozzávalók kb. 30 db-hoz:

  • 18 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
  • 1 üveg Donum Terrae szezámkrém (17 dkg)
  • 1 púpozott teáskanál
  • 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1 csipet só a
  • forgatáshoz: cukrozatlan kakaópor szezámmag

Elkészítés: A darabolt csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Összekeverjük a szezámkrémmel, közben ízesítjük az édesítőszerrel és a sóval. Hűtőbe tesszük annyi időre (kb. 1,5 óra), amíg formázhatóvá dermed, majd nedves kézzel kb. 10 g-os golyókat formázunk belőle. Mindet kakaóval elvegyített szezámmagba forgatjuk, tálcára rendezve kínáljuk. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.