Szezámos trüffel
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
- 18 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
- 1 üveg Donum Terrae szezámkrém (17 dkg)
- 1 púpozott teáskanál
- 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 csipet só a
- forgatáshoz: cukrozatlan kakaópor szezámmag
Elkészítés: A darabolt csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Összekeverjük a szezámkrémmel, közben ízesítjük az édesítőszerrel és a sóval. Hűtőbe tesszük annyi időre (kb. 1,5 óra), amíg formázhatóvá dermed, majd nedves kézzel kb. 10 g-os golyókat formázunk belőle. Mindet kakaóval elvegyített szezámmagba forgatjuk, tálcára rendezve kínáljuk. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.