Gluténmentes tökmagkrémes panna cotta
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 5 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”
- 1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 3 zselatinlap
- 3 dkg Donum Terrae tökmagkrém
- 5 dkg cukor és gluténmentes (málnás) fehér csokoládé
a tálaláshoz:
- cukormentes tejszínhab
Elkészítés: A csillagtejhez keverjük az édesítőszert és a tökmagkrémet. Csípősre melegítjük, hozzáadjuk a beáztatott és kicsavart zsela-tint, lehúzzuk a tűzről, és addig kavargatjuk, amíg a zselatin fel nem olvad. Állandóan kevergetve felolvasztjuk benne az apróra tört csokoládét. Poharakba adagoljuk, pár órára hűtőbe tesszük, majd tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.