Gluténmentes tökmagkrémes panna cotta (szénhidrát-diétás)

Gluténmentes tökmagkrémes panna cotta

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 5 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”
  • 1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 3 zselatinlap
  • 3 dkg Donum Terrae tökmagkrém
  • 5 dkg cukor és gluténmentes (málnás) fehér csokoládé

a tálaláshoz:

  • cukormentes tejszínhab

Elkészítés: A csillagtejhez keverjük az édesítőszert és a tökmagkrémet. Csípősre melegítjük, hozzáadjuk a beáztatott és kicsavart zsela-tint, lehúzzuk a tűzről, és addig kavargatjuk, amíg a zselatin fel nem olvad. Állandóan kevergetve felolvasztjuk benne az apróra tört csokoládét. Poharakba adagoljuk, pár órára hűtőbe tesszük, majd tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.