Mandulakrémes whoopie pie

Mandulakrémes whoopie pie

Hozzávalók 28-30 darabhoz:

  • a tésztához:
    • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 10 dkg liszt
    • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 1/2 teáskanál sütőpor
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 csipet só
    • 15 dkg vaj
    • 2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
    • 1 kiskanál vaníliaaroma
    • 1 tojás
    • 2 dl tej
    • 2 evőkanál tejföl
  • a krémhez:

Elkészítés: A kétféle lisztet elvegyítjük a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat az édesítőszerrel kihabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tojást, a tejet, a tejfölt, a lisztes keveréket, majd egyneművé keverjük. A masszát sima csöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire korongokat nyomunk egymástól 2-3 cm távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét az édesítőszerrel és a mandulaaromával kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a mandulakrémet és a tejszínhabot. A krémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és 1-1 kihűlt kekszkorongot betöltünk vele.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.