Házi Snickers jégkrém
Hozzávalók 4 darabhoz:
- a fagylalthoz:
- 2 dl habtejszín
- 8 dkg sűrített tej
- 1 evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
- 6 dkg méz
- a rétegezéshez:
- 4 evőkanál sós karamell
- 3 dkg sós mogyoró
- a burkoláshoz:
- 2 tábla étcsokoládé
- 4 dkg kókuszzsír
- 3 evőkanál aprított sós mogyoró
Elkészítés:
- A habtejszínt felverjük, belekeverjük a sűrített tejet, a földimogyorókrémet és a mézet.
- Megtöltjük vele félig a jégkrémformákat, majd 30 percre fagyasztóba tesszük őket.
- A sós karamellt elkeverjük a durvára aprított sós mogyoróval, majd a jégkrémek tetején egyenletesen eloszlatjuk, és lefedjük a maradék tejszínes krémmel.
- Mindegyik közepébe fapálcikát szúrunk, elsimítjuk a jégkrémek tetejét, és legalább 2 órára mélyhűtőbe tesszük, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
- A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a kókuszzsírt, belekeverünk 2 evőkanál aprított sós mogyorót, majd egy szűk, de magas falú pohárba öntjük.
- Megmártjuk benne a fagylaltokat, majd az egyik oldalukat megszórjuk a kimaradt sós mogyoróval.
- Tálcára sorakoztatjuk őket és még legalább 30 percre visszatesszük a mélyhűtőbe.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.