Homemade Ferrero Rocher

Homemade Ferrero Rocher

Hozzávalók:

  • 150 g sötét csoki (legalább 70%-os)
  • 150 ml + 2 evőkanál kókusztej
  • 60 ml juharszirup
  • 1-2 teáskanál instant kávépor
  • 180 g Donum Terrae Mogyorókrém
  • 150 g pörkölt mogyoró
  • pár csepp vanília kivonat (opcionális)

Elkészítés:

  1. Kezdjük el megolvasztani a csokit forrásban lévő víz felett egy tálban, majd ha megolvadt, kapcsoljuk le, de hagyhatjuk a víz felett.
  2. Amíg a csoki olvad, melegítsünk egy kis kókusztejet és oldjunk fel benne 2 teáskanál instant kávéport.
  3. Folyamatosan kevergetve, lassan adjuk hozzá a kókusztejet az olvasztott csokihoz.
  4. Majd keverjük bele a mogyorókrémet és a juharszirupot is.
  5. Hagyjuk, hogy a keverékünk szoba hőmérsékletű legyen, majd rakjuk a hűtőbe egy éjszakára.
  6. Aprítsuk fel a mogyoró egy részét és helyezzük egy tálba, vagy terítsük szét egy sütőpapíron, amelyiken csak kényelmesebb beleforgatni a golyóinkat.
  7. Kb. szem nagyságú golyókat formázzunk a masszánkból és helyezzünk a közepébe egy-egy mogyorószemet, majd forgassuk bele az aprított mogyoróba. És ezen a ponton ha megvagyunk az összes golyócskával, akkor készen is vagyunk! 😋
  8. Légmentesen zárható tárolóban tároljuk, kb. 1 hétig eláll a hűtőben.

 

 

 

 

 

 

 

Az eredeti receptet itt láthatod: https://bit.ly/31ldI7o