1 hete már, hogy hivatalosan az időjárás szerint is itt a forró nyár és aligha lehetne kibírni ezt a meleget valami hűsítő nélkül. Nekem már a sima sütihez sem volt kedvem ilyen melegben, úgyhogy úgy döntöttem megnézem milyen fagyikat lehetne csinálni itthon és nagyon jó, egyszerű recepteket találtam. Nameghát ezekben kevesebb a cukor is, úgyhogy tessék őket kipróbálni! :))
2-összetevős mandulakrémes banános fagyi
Hozzávalók:
- 4-6 érett banán
- 4 evőkanál Donum Terrae Mandulakrém
- ízlés szerint keverhetsz még bele: mandula darabokat vagy bármilyen magokat, csoki chipset, grillázst.
Elkészítés:
- Turmixgépben turmixoljuk össze a banánokat, majd rakjuk hozzá a mandulakrémet és keverjük simára.
- A keveréket töltsük a tálba, majd fedjük le.
- Legalább 12 óráig fagyasszuk, majd fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki.
4-összetevős mandulakrémes fagyi
Hozzávalók:
- 2,5 dl zsíros kókusz tej
- 170 g Donum Terrae Mandulakrém
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 3-4 evőkanál méz vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
- A hozzávalókat rakjuk turmixgépbe és keverjük őket simára.
- Legalább 3-4 órára rakjuk fagyasztóba, majd fogyaszthatjuk is.
Mézes kesudiókrémes joghurtos “ice pops”
Hozzávalók:
- 500 g görög joghurt
- 160 ml mandulatej (vagy más növényi tej, tej)
- 5 evőkaná Donum Terrae Kesudiókrém
- 5 evőkanál méz (bár ezt ízlés szerint és más édesítőszerrel is helyettesíthető)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- csipet só
Elkészítés:
- A hozzávalókat rakjuk turmixgépbe és keverjük őket simára.
- Töltsük meg a fagyi formáinkat a keverékkel, rakjunk bele pálcikát és legalább 8 óráig hagyjuk a fagyasztóban, majd fogyaszthatjuk is őket.
Összességében azt azért még hozzáfűzném, hogy az egyszerű alap keverékhez itt aztán tényleg szabadjára lehet engedni a fantáziánkat és nyugodtan lehet kísérletezni még kakaóporral, fahéjjal vagy esetleg gyümölcsöket is rakhatunk bele, úgyhogy legyünk nyugodtan kreatívak.
A képek forrása: asassyspoon.com, beamingbaker.com, thekitchn.com