Hozzávalók:
- 1 kis, kissé hosszúkás karalábé
- 8tk Donum Terrae Napraforgómag krém
- fél kis édesköménygumó
- 1 savanykás alma
- kevés citromlé
- 8 szár turbolya
- 4ek magvas gomborka olaj
- kerti zsázsa
- só
Elkészítés:
A receptben szereplő mennyiség 4 előételre szól.
Mossuk meg az édesköménygumót és vágjuk le a zöldjét. Szedjük rétegeire és az esetleges barna foltokat távolítsuk el. Konyhai gyaluval vagy hámozó késsel hántoljuk hajszálvékony szeletekre. Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, vágjuk kb. 8mm vastag hasábokra és szintén hántoljuk vékony szeletekre. Locsoljuk meg az almát pár csepp citromlével és adjuk az édesköménygumóhoz. Szórjuk meg egy csipet sóval és óvatosan, de alaposan vegyítsük össze.
Mossuk meg a turbolyát, rázzuk szárazra és csipkedjük le a leveleit. Aprítsuk nagyon finom apróra, majd kavarjuk el egy csipet sóval és a magvas gomborka olajjal.
Hámozzuk meg a karalábét és konyhai gyalun vagy hámozó késsel vágjunk hajszálvékony kerek szeleteket belőle. Összesen 32 szeletre lesz szükség. Tegyük a szeleteket egymás mellé egy nagy deszkára vagy munkafelületre és szórjuk meg mindet egy csipet sóval. Egy perc elteltével egy szelet karalábéval kenjük el a sót a karalábészeleteken, hogy egyenletesen eloszolhasson. Tegyünk 16 szelet közepére fél-fél tk napraforgómag krémet és takarjuk be 1-1 szelet karalábéval. A széleket enyhén nyomkodjuk össze, hogy zárt raviolit kapjunk.
Osszuk szét 4 tányéron az édesköménygumós almasalátát és helyezzünk rá 4-4 karalábé-raviolit. Locsoljuk meg a turbolyás olajjal és szórjuk meg frissen vágott kerti zsázsával.
Végre valaki foglalkozik a méltánytalanul elhanyagolt napraforgókrémmel, méghozzá milyen nagyszerű koncepcióban!