Hozzávalók:
- 1 ek olíva olaj
- 1 vöröshagyma felaprítva
- 1/2 kg répa megpucolva, felaprítva
- 1 kis fej új zeller gumó felaprítva
- 1 krumpli meghámozva, felaprítva
- 1 nagy alma hámozva, aprítva
- 2 tk frissen apróra vágott gyömbér
- 1/4 tk fahéj
- 6 dl zöldségalaplé vagy víz
- 2 dl natúr almalé
- só, bors
- 80 gr Donum Terrae Kesudiókrém
- 1 kisebb alma felkockázva
- 2 ek pirított, apróra vágott kesudió
- kakukkfű díszítésnek
Elkészítés:
Egy edényben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, répát, zellert és a krumplit. Lefedve, időnként megkevergetve pároljuk, amíg a zöldségek kicsit megpuhulnak. Adjuk hozzá az almát, fahéjat, az alaplevet vagy vizet, almalevet, ízesítsük sóval, borssal. Fedjük le és forraljuk fel. Amikor felforrt, tegyük kisebb lángra, gyöngyözve főzzük úgy 20-30 percig. A végén keverjük bele a kesudiókrémet.
Botmixerrel pürésítsük a levest.
Az alma szeletekkel és az aprított kesudióval díszítve tálaljuk. Hideg, nyirkosabb napokon forrón fogyasszuk, hogy felmelegítsen, nagy melegben lehűtve, hogy felfrissítsen.