Hozzávalók:
- 900g sütőtök meghámozva, feldarabolva
- 1 közepes édesburgonya meghámozva, feldarabolva
- 3 közepes répa meghámozva, feldarabolva
- kevés fenyőmag
- olíva olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 80g Donum Terrae Kesudiókrém
- 750ml zöldségalaplé vagy víz
- só,bors ízlés szerint, esetleg chilipehely
- kesudió feltétnek
Elkészítés:
A zöldségeket tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal, és a fenyőmaggal együtt tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre.
A vöröshagymát pároljuk meg egy kevés olíva olajon, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, majd a megsült zöldségeket. Öntsük fel a zöldségalaplével vagy vízzel, ízesítsük sóval, borssal.
Amikor felforrt, botmixerrel pürésítsük, és adjuk hozzá a kesudiókrémet. Szükség és ízlésünk szerint adhatunk hozzá még alaplevet/ vizet ha sűrűnek találjuk, illetve chilipelyhet, ha egy kicsit pikánsabban szeretnénk fogyasztani.
Aprított (esetleg előzőleg megpirított) kesudióval kínáljuk.