Kesudiós sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 900g sütőtök meghámozva, feldarabolvakesudios-sutotok-kremleves
  • 1 közepes édesburgonya meghámozva, feldarabolva
  • 3 közepes répa meghámozva,  feldarabolva
  • kevés fenyőmag
  • olíva olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80g Donum Terrae Kesudiókrém
  • 750ml zöldségalaplé vagy víz
  • só,bors ízlés szerint, esetleg chilipehely
  • kesudió  feltétnek

 

Elkészítés:

A zöldségeket tegyük egy tepsibe,  locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal, és a fenyőmaggal együtt tegyük 180 fokra előmelegített  sütőbe 30-40 percre.

A  vöröshagymát pároljuk meg egy kevés olíva olajon, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, majd a megsült zöldségeket. Öntsük fel a zöldségalaplével vagy vízzel, ízesítsük sóval, borssal.

Amikor felforrt, botmixerrel pürésítsük, és adjuk hozzá a kesudiókrémet. Szükség és ízlésünk szerint adhatunk hozzá még alaplevet/ vizet ha sűrűnek találjuk, illetve chilipelyhet, ha egy kicsit pikánsabban szeretnénk fogyasztani.

Aprított (esetleg előzőleg megpirított) kesudióval kínáljuk.