Kókuszos szezámkrém nugát

Szezámkrém sajnos nem tartozik személyes kedvenceim közé, így vajmi kevés recept található vele az oldalon. Ez szerintem is igazságtalan és kirekesztő. Csak azért mert egy kicsit kesernyésebb, különlegesebb ízű. mint “hétköznapi” társai ( pl, mogyoró, mandula,stb) még éppoly értékes és érdekes alapanyag. Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze és mivel valahogy édes hetem van, így kitekintettem a virtuális nagyvilágba, hogy milyen édes finomságokat lehet szezámkrémmel készíteni. Igyekeztem a fagyi-féléket, smoothie-kat, granolákat, csokis-motyókat kerülni és valami autentikusabbat találni. Ez lett: kókuszos szezámkrém nugát. És kivételesen még cukormentes is-jó, juharszirup van benne…

Hozzávalók:

  • 120g Donum Terrae Szezámkrém
  • fél bögre (úgy 1-1,2 dl űrmértékű) kókuszreszelék
  • 50ml juharszirup
  • 2 ek olvasztott kókuszolaj- azért kell kókuszolaj, mert lehűtve megdermed, és majd ez tartja össze
  • fél kk fahéj
  • néhány csepp vanília kivonat
  • csipet só

Elkészítés:

Az összes hozzávalót keverjük, gyúrmázzuk jól össze. Kanalazzuk szilikon muffin formákba – vagy jégkocka tartóba és kb. fél órára tegyük a mélyhűtőbe. Ha lehűlt, pattintsuk ki a kis nugátokat a formából és tálaljuk, a maradékot tartsuk a hűtőben.

 

 

Eredeti kép és recept: 24carrotlife.com