Hideg eperleves. De lehet desszert is, vagy délutáni frissítő édesség a nyári melegben.
Epret gyakorlatilag egész nyáron lehet kapni- igen, vannak olyan fajták, amelyek egész nyáron teremnek. Hurrá! De ha teleraktuk vele az elmúlt hetekben a fagyasztót, onnan is előkaphatjuk bármikor, ha erre a hűsítő és pikk-pakk elkészíthető finomságra vágynánk.
Hozzávalók:
- 500g eper
- 60ml mandulatej (vagy egyéb; mennyiséget tekintve annyi, hogy közepesen sűrű állagot kapjunk)
- 1 nagy ek Donum Terrae Mandulakrém
- néhány csepp mandula kivonat
- méz- vagy egyéb édesítő ízlés szerint
- aprított mandula és felnégyelt epert a díszítéshez
Elkészítés:
Az összetevőket tegyük turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk össze. Kóstoljunk, igazítsunk az ízén, fogyasszuk azonnal, vagy jól behűtve. Dízsítsük aprított mandulával és eperrel.
Eredeti recept és kép:ohsheglows.com