Mandulakrémes eperleves

Hideg eperleves. De lehet desszert is, vagy délutáni frissítő édesség a nyári melegben.

Epret gyakorlatilag egész nyáron lehet kapni- igen, vannak olyan fajták, amelyek egész nyáron teremnek. Hurrá! De ha teleraktuk vele az elmúlt hetekben a fagyasztót, onnan is előkaphatjuk bármikor, ha erre a hűsítő és pikk-pakk elkészíthető finomságra vágynánk.

Hozzávalók:

  • 500g eper
  • 60ml mandulatej (vagy egyéb; mennyiséget tekintve annyi, hogy közepesen sűrű állagot kapjunk)
  • 1 nagy ek Donum Terrae Mandulakrém
  • néhány csepp mandula kivonat
  • méz- vagy egyéb édesítő ízlés szerint
  • aprított mandula és felnégyelt epert a díszítéshez

 

Elkészítés:

Az összetevőket tegyük turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk össze. Kóstoljunk, igazítsunk az ízén, fogyasszuk azonnal, vagy jól behűtve. Dízsítsük aprított mandulával és eperrel.

 

Eredeti recept és kép:ohsheglows.com