Mandulakrémes datolyagolyó

mandulakrémes-datolyagolyó-donum-terrae

Mandulakrémes datolyagolyó

Hozzávalók 13-14 db-hoz:

  • 15 dkg magozott aszalt datolya
  • 5 dkg Donum Terrae mandulakrém
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 3 teáskanál víz
  • a forgatáshoz:
    • szeletelt mandula durvára darálva

Elkészítés:

  1. A datolyát szálirányra merőlegesen vékony szeletekre vágjuk, majd a mandulakrémmel és a vízzel aprítógépbe tesszük, és pár percig krémesítjük.
  2. Hozzáadjuk az őrölt mandulát, és az egészet összedolgozzuk.
  3. A masszából diónyi golyókat formázunk, és mindegyiket durvára darált szeletelt mandulába forgatjuk.
  4. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.