Mandulakrémes puffancs mozarellával sonkában sütve

Hozzávalók:mandulakrémes puffancs mozarella sonka


  • 10 dkg minőségi sonka
  • 4 szelet korpás toast kenyér
  • 1 db mozarella
  • 2+1 ek. mandualkrém
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1-2 ek szeletelt mandula
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A toast kenyeret megpirítjuk és kis kockákra vágjuk. 2 evőkanál mandulakrémet és 2 evőkanál joghurtot, valamint a tojás sárgáját összekeverjük.

A sonka szeletekkel kibélelünk egy muffin sütőt, majd felkockázzuk a mozarellát is, és a formák aljába osztjuk.

A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A pirítós kockákat és a szeletelt mandulát belekeverjük a joghurtos alapba és vigyázva beleforgatjuk a tojáshabot is, vigyázva, hogy ne törjön össze. Az így kapott masszát ráadagoljuk a mozarellára, majd a kilógó sonka végekkel betakarjuk és előmelegített sütőben 6. fokozaton 10-15 perc alatt megsütjük.

5-10 perc pihentetés után saláta alapra tálaljuk majd a maradék joghurtból és egy kanár mandulakrémből készült öntettel meglocsoljuk, amihez egy kevés olívaolajat és egy kis chilit is keverhetünk.