Mogyorókrémes szaloncukor (szénhidrát diétás)
Hozzávalók:
- 1 üveg mogyorókrém (17 dkg)
- 10 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (85% kakaótartalmú)
- 1 csipet só
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
Továbbá:
- 10 dkg cukormentes étcsokoládé-pasztilla
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés: A hozzávalókat az édesítőszer kivételével vízgőz felett összeolvasztjuk. Ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel édesítjük, csomómentesre keverjük, szilikonformákba töltjük, és 1 órára fagyasztóba tesszük. A csokoládé 2/3-át az olajjal vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a maradék csokoládét, majd megmártjuk benne a darabokra vágott desszertet. Sütőpapírra téve hagyjuk a mázat megdermedni. Hűtőben kb. 3 napig tárolható.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.