Ezt a receptet a cleaneatingmag.com oldalon találtam, hasonlít egy másik mandulakrémes-datolyás receptünkhöz, de egy kicsit mégis más. Lehetne a neve “variációk mandulakrémre és datolyára 2” is.
Hozzávalók:
- fél bögre magozott datolya
- fél bögre darált mandula
- fél bögre darált kesudió
- 1 ek kakaó
- 1 ek lenmagörlemény
- 1 ek kókuszolaj ( vagy Sárgabarackmag olaj 😉 )
- 2 ek Donum Terrae Mandulakrém
- kókuszreszelék, aprított magvak, mogyoró, matcha tea por, kakaó a golyók meghempergetéséhez
Elkészítés
A száraz hozzávalókat tegyük aprítógépbe vagy turmixgépbe és dolgozzuk őket össze. Tegyük át a masszát egy nagyobb edénybe. Forgassuk bele az olajat és a mandulakrémet. Formázzunk belőle tetszés szerinti nagyságú golyókat és forgassuk bele őket szintén kedvünk szerint kakaóba, aprított magvakba, kókuszreszelékbe… Fogyaszthatjuk azonnal, de hűtőben akár 2 hétig is eláll.
Ha szereted az ilyen gyors, sütés-főzés nélküli gyors nasikat, ajánlom figelmedbe a Földimogyorókrémes golyókat illetve a Mandulakrémes golyókat.
Datolya a legtöbb energia szeletben megtalálható. Amellett, hogy összetartja a többi hozzávalót magas a rosttartalma, gazdag például káliumban, magnéziumban és B6- vitaminban. Párosítva szuperélelmiszerrel- esetünkben lenmaggal- és mogyorófélékkel igazán tápláló étekhez jutunk.
Ráadásul glutén- és tejmentes, sőt vegán!