Őrség zöld aranya jégkrém
Hozzávalók 4 darabhoz:
- a fagylalthoz:
- 2 dl habtejszín
- 7 dkg sűrített tej
- 6 dkg méz
- a rétegezéshez:
- 4 teáskanál Donum Terrae tökmagkrém
- 1 dkg méz
- 10 dkg málna
- a burkoláshoz:
- 1,5 tábla fehér csokoládé
- 4 dkg kókuszzsír
- 2 teáskanál Donum Terrae tökmagolaj
Elkészítés:
- A habtejszínt felverjük, belekeverjük a sűrített tejet és a mézet.
- Megtöltjük vele félig a jégkrémformákat, majd 30 percre fagyasztóba tesszük őket.
- A tökmagkrémet elkeverjük a mézzel, majd a jégkrémek tetején egyenletesen eloszlatjuk.
- A málnát botmixerrel pürésítjük, ezt is elosztjuk a jégkrémeken, majd lefedjük őket a maradék tejszínes krémmel.
- Mindegyik közepébe fapálcikát szúrunk, elsimítjuk a jégkrémek tetejét, és legalább 2 órára mélyhűtőbe tesszük, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
- A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a kókuszzsírt, belekeverünk 2 teáskanál tökmagolajat, majd egy szűk, de magas falú pohárba öntjük, és megmártjuk benne a fagylaltokat.
- Tálcára sorakoztatjuk őket, és még legalább 30 percre visszatesszük a mélyhűtőbe.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.