Pesztós répaspagetti (gluténmentes, szénhidrátdiétás)
Hozzávalók 4 személyre:
- a pesztóhoz:
- 10 db bazsalikomlevél
 - 3 dkg tökmag
 - 3 dkg Donum Terrae szőlőmagolaj
 - 2 dkg cukkini
 - 1 kis gerezd fokhagyma
 - 1 csipet parmezán
 - só
 
 - a répaspagettihez:
- 30 dkg sárgarépa
 - 2 marék pirított tökmag
 - 1 marék olivabogyó
 - 4 teáskanál Donum Terrae tökmagolaj
 
 
Elkészítés:
- A pesztóhoz a hozzávalókat aprítógépbe rakjuk, majd teljesen pépesre daráljuk.
 - A spagettihez a répákat meghámozzuk, megmossuk, majd spirálozóval vagy julienne szeletelővel vékony csíkokra vágjuk.
 - A répaspagettire kanalazzuk a pesztót, meghintjük pirított tökmaggal és olívabogyóval, végül meglocsoljuk tökmagolajjal.
 
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.

