Répás-tökmagos keksz (vegán, gluténmentes, szénhidrátdiétás, cukormentes)

repeas-tokmagos-keksz- donum terrae

Répás-tökmagos keksz (vegán, gluténmentes, szénhidrátdiétás, cukormentes)

Hozzávalók:

  • 5 dkg zabpehely
  • 2 dkg zabkorpa
  • 3 dkg Donum Terrae tökmagkrém
  • 1,5 dkg kókuszolaj
  • 10 dkg sárgarépa reszelve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1 teáskanál sütőpor

 

Elkészítés:

  1. A kókuszolajat és a tökmagkrémet – ügyelve, hogy ne égjen meg – felmelegítjük. Hozzáadjuk az édesítőszert, a fahéjat, a sárgarépát, valamint a sütőporral elkevert zabpelyhet és zabkorpát.
  2. Sütőpapír segítségével 40 cm-es rúddá sodorjuk, és 20 egyforma darabra vágjuk.
  3. Vizes kézzel golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire téve, 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük.
  4. A tepsin hagyjuk kihűlni.

 

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.