Répás-tökmagos keksz (vegán, gluténmentes, szénhidrátdiétás, cukormentes)
Hozzávalók:
- 5 dkg zabpehely
- 2 dkg zabkorpa
- 3 dkg Donum Terrae tökmagkrém
- 1,5 dkg kókuszolaj
- 10 dkg sárgarépa reszelve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A kókuszolajat és a tökmagkrémet – ügyelve, hogy ne égjen meg – felmelegítjük. Hozzáadjuk az édesítőszert, a fahéjat, a sárgarépát, valamint a sütőporral elkevert zabpelyhet és zabkorpát.
- Sütőpapír segítségével 40 cm-es rúddá sodorjuk, és 20 egyforma darabra vágjuk.
- Vizes kézzel golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire téve, 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük.
- A tepsin hagyjuk kihűlni.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.