Melegítőnek hívom, mert a benne lévő csípős paprikától igencsak melengető hatású. Fogyaszthatjuk köretként, de egytálételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 200g sült sütőtök felkockázva
- 200g főtt krumpli felkockázva
- olíva olaj
- 100g tökmag
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél sárgahúsú kaliforniai paprika
- ízlés szerinti mennyiségű hegyes erős paprika
- 200g tejföl
- 3 ek Donum Terrae Tökmagolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Egy serpenyőben óvatosan pirítsuk pároljuk néhány percig a tökmagot, paprikát és a felszeletelt fokhagymát óvatosan, meg ne keseredjen a fokhagyma! Adjuk hozzá a tejfölt és a tökmagolajat, alaposan keverjük össze. Majd adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt és krumplit.
Azon melegében fogyasszuk! 🙂