A következő recept Kicsi Vú 5 elem konyhájából való 🙂
Hozzávalók:
4 személyre:
- kevés olívaolaj vagy kókuszzsír
- 2 szál újhagyma
- 3 nagyobb édesburgonya
- 5 dkg zeller
- 2 savanykás alma
- icipici fehér bors
- só
- 1-2 tk citromlé
- késhegynyi őrölt kurkuma
- 1 púpozott tk Donum Terrae Kesudiókrém
A tetejére:
- 1 marék napraforgómag szárazon megpirítva
- retekcsíra vagy rukkola felaprítva
- extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket és az almákat meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Az újhagymát is megtisztítjuk, a fehér és a világos részét felkarikázzuk (a sötétzöld részt félretesszük a díszítéshez).
Egy nagy fazékban kevés olajat vagy kókuszzsírt hevítünk és megpároljuk rajta az újhagymakarikákat. Utána hozzáadjuk az édesburgonya és a zellerkockákat, átforgatjuk, picike fehérborssal és sóval ízesítjük és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi épp ellepi. Fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket. Mikor már nagyjából megpuhultak, beleforgatjuk az almakockákat is. kevés citromlével, kurkumával ízesítjük, belekeverünk 1 púpozott tk kesuvajat és miután elzártuk a gázt, egy botmixerrel pürésítjük a levest.
Tálaláskor megszórjuk a maradék újhagymazölddel, egy kis retekcsírával vagy aprított rukkolával, szárazon pirított napraforgómaggal és meglocsoljuk kevés jó minőségű olívaolajjal.