Tökmagos kréker
Hozzávalók:
- a tésztához:
- 24 dkg barnarizs-liszt
- 16 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 4 dkg Donum Terrae tökmagkrém
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- a tetejére:
- 1 tojás
- tetszőleges mag
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1/2 órára hűtőbe tesszük. 4 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, vagy tetszőleges darabokra vágjuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük a villával felvert tojással, megszórjuk magokkal, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: a megadott mennyiségű hozzávalókból kb. 2 tepsi sütemény lesz, az egész adag 180 g lassú szénhidrátot tartalmaz.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.