Tökmagos hókifli cukor- és gluténmentesen

Tökmagos hókifli cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók kb. 36 db-hoz:

  • a tésztához:
    • 20 dkg barnarizs-liszt
    • 2 tojásfehérje
    • 1,6 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer porrá őrölve
    • 2 dkg útifűmaghéj
    • 10 dkg vaj
    • 4 dkg Donum Terrae tökmagkrém
    • 10 dkg darált mandula
  • a tetejére:
    • 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
    • vaníliapor vagy őrölt fahéj

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd az összeállt tésztából 4 cm-es rudakat készítünk, amikből kb. 36 egyforma darabot vágunk. Mindből apró kifliket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük, végül még forrón megforgatjuk a vaníliaporral összekevert édesítőszerben.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.