Hozzávalók:
- 1 db vilmoskörte
- 5 szem egész dió
- 150 g vegyes saláta
- 1 dl dióolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1 ek dijoni mustár
- 1,5 ek méz
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A vilmoskörtét megmossuk, felezzük, majd a magházat eltávolítjuk. Vékony csíkokra szeleteljük és tálalásig félrerakjuk. A diót szárazon serpenyőben megpirítjuk és durvára aprítjuk, szintén félrerakjuk. A mustárt, fehérborecetet, mézet és vizet mixerbe tesszük, lassú fokozaton mixeljük. a dióolajat lassan hozzákeverjük, amíg egyneművé nem válik és besűrűsödik. A salátát jól megmossuk, apró darabokra tépkedjük. Összekeverjük a körtével, majd a dióöntettel.
A fenti receptet a Magyar Konyha decemberi számában találtam, Barka Áron, az Araz étterem séfjének kreálmánya.