Körtés rétesbatyu mandulakrémmel
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 1 csomag réteslap
A töltelékhez:
- 3 üveg körtekompót leszűrve (kb. 50 dkg)
- 2 evőkanál Donum Terrae mandulakrém
- 6 evőkanál mazsola
- 3 evőkanál diákcsemege
A kenéshez:
- olvasztott vaj
A szóráshoz:
- barna cukor
A tálaláshoz:
- porcukor
Elkészítés:
- A réteslapokat 6-6 négyzetre vágjuk.
- A gyümölcsös töltelékhez botmixer segítségével pürésítjük a körtebefőttet, hozzákeverjük a mandulakrémet, a mazsolát, és a mozsárban kissé megtört diákcsemegét.
- A muffin sütőforma mélyedéseit kikenjük vajjal, majd 8 mélyedésbe 1-1 feldarabolt réteslapot helyezünk.
- Megkenjük vajjal, majd jöhet egy újabb réteslap, amit kicsit elforgatva helyezünk az előzőre, és végül egy harmadik lap.
- Egy-egy evőkanál tölteléket kanalazunk mindegyik mélyedésbe, majd egy negyedik lapot helyezünk a süteményekre, és körben behajtjuk köré a kilógó tésztaszéleket (amennyiben szükséges, itt is használhatunk vajat „ragasztónak”).
- A tetejüket megkenjük vajjal, megszórjuk egy-egy csipet barna cukorral, és előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon 14-16 perc alatt készre sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.