Házi granolna mandulakrémmel

hazi-granola-mandulakremmel- donum-terrae

Házi granolna mandulakrémmel

Hozzávalók:

  • A granolához:
    • 18 dkg gabonapehely (zab, rozs, búza)
    • 2 dkg chiamag
    • 5 dkg sótlan földimogyoró
    • 2 dkg szezámmag
    • 2 dkg kókuszreszelék
    • 5 dkg kókuszpehely
    • 2 dkg szeletelt mandula
    • 8 dkg kókuszolaj
    • 3 dkg méz
    • 5 dkg mazsola
    • 5 dkg aszalt szilva
    • 5 dkg aszalt sárgabarack
    • 5 dkg aszalt vörös áfonya
    • 10 dkg étcsokoládé
  • A tálaláshoz:

Elkésztés:

  1. Összevegyítjük a gabonapelyhet, a chiamagot, a durvára darabolt földimogyorót, a szezámmagot, a kókuszreszeléket, a kókuszpelyhet és a mandulát.
  2. Hozzákeverjük a kókuszolajat és a mézet, majd sütő-papírral bélelt tepsire öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
  3. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 percig sütjük, közben 5 percenként átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljon.
  4. Miután kihűlt, hozzáadjuk a feldarabolt aszalt gyümölcsöt és csokoládét.
  5. Csatos üvegbe szedjük.
  6. A tálaláshoz tálkába natúr joghurtot kanalazunk, granolát, friss áfonyát, meggylekvárt, kókuszpelyhet és mandulakrémet adagolunk rá.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.